Werkt het yoghurt dieet?

Starten met het yoghurt dieet? Maar werkt het ook? We proberen letterlijk alles om af te vallen. Veel inspanning valt tegen en zware diëten zijn niet haalbaar.

Dus blijven we van dieet veranderen totdat we ons ideaal dieet hebben gevonden. Blijkbaar heb je iets over het yoghurt dieet gehoord, waardoor je nu dit artikel bent tegengekomen. Ik ga je vertellen hoe dit dieet in elkaar steekt en wat de werking ervan is.

Wisseldieet

Dit dieet is een wisseldieet. Dit houdt in dat je maandag een yoghurtdag hebt en dinsdag weer een regulier dag. Op de reguliere dagen eet je mee met de gewone maaltijden. Vooral niet minderen dus.

Tevens eet je minimaal 3 schaaltjes mager yoghurt. De yoghurt dagen bestaan dus echt alleen maar uit 2 liter mager yoghurt. Je mag hierbij water, thee en suikervrij koffie drinken. Word je duizelig dan neem je een tabletje druivensuiker.

Regels      

Ook aan dit dieet hangen regels. Als je hier niet aan houdt werkt het niet en kan het schadelijk zijn voor je gezondheid. Dit dieet duurt maximaal 4 weken. Ieder week heeft een eigen eetschema. Lees verder voor het eetschema.

Week 1 en 2: starten met het yoghurt dieet

Het begin is erg streng. Je hebt om de dag een yoghurt dag. Op de rustdagen is dit je menu:

–          3 schaaltjes mager yoghurt

–          3 bruine boterhammen met mager beleg

–          ’ s avonds mager vlees + aardappelen en een groot portie groente

–          Neem zeker multi vitamine supplementen erbij

Week 3: afbouwen

Het is niet de bedoeling, dat dit je levensstijl wordt. Je kunt niet leven op dit dieet. Dus ga je in week drie alweer afbouwen. Je hebt nu een yoghurtdag om de twee dagen. Als je maandag een yoghurtdag hebt gehad, dan is dinsdag en woensdag een rustdag.

Week 4: de laatste loodjes

Nog even en je hebt het gehaald. Deze week heb je nog maar om de drie dagen een yoghurtdag. Aan het eind van deze week ben je ruim 8 kilo kwijt. Je lichaam is gewend aan vet verbranden en zal dit na het dieet ook blijven doen.

Hoe werkt het

In yoghurt zit linolzuur. Dit zuur activeert het vet verbranden. Wanneer je dus extra linolzuur consumeert zal je tijdelijk meer vet verbranden. Omdat je niet wilt blijven afvallen, maar uiteindelijk op gewicht wilt blijven, kan je yoghurt wel opnemen in je dagelijkse eetschema.

Je hoeft na deze vier weken niet meer zoveel yoghurt te eten. Je lichaam verbrandt al sneller vet. Maar om dit te blijven stimuleren is een portie yoghurt per dag genoeg.

Probeer het zelf eens en bekijk het resultaat. Het yoghurt dieet is een eenvoudig haalbaar dieet.

Gebruik je liever geen voedingsmiddelen met een dierlijke oorsprong? Dan is een sapkuur misschien iets voor jouw. Bij een sapkuur drink je sapjes die gemaakt zijn van groente en fruit. Hier vindt je een vergelijking van diverse sapkuren.

Ben je klaar met het yoghurt dieet? Behoud jouw ideale gewicht door koolhydraatarm te diëten. Ons lichaam is ontworpen voor gezonde vetten en eiwitten, en in mindere mate koolhydraten uit planten en fruit. Zo behoud je moeiteloos jouw streefgewicht.

Melkkefir bevat nog meer goede bacteriën dan yoghurt. Melkkefir en afvallen zijn dan ook goed met elkaar te combineren. Met melkkefir kan je gezond afvallen.

Plaats een reactie