Dukan dieet een oplossing?

Wil je afvallen en je weet niet meer hoe, doe dan het Dukan dieet! Val in vier fasen af en behoud je ideale gewicht door het Dukan systeem toe te passen in je leefstijl. Dit dieet is gebaseerd op het beperken van koolhydraten en het juist toevoegen van eiwitten in de eetgewoonte. Als je interesse is gewekt, lees dan even verder hoe de fasen eruit zien.

Fase 1: Aanval

In de eerste fase van het dieet moet je vooral veel eiwitten eten. Je mag alle magere vleessoorten onbeperkt eten. Hiernaast eet je grote porties groente. Koolhydraten en alle soorten vet is verboden.

Je gaat dus flink afvallen in de eerste fase. Naast het dieet is een wandeling van 20 minuten per dag verplicht. Zo val je 3 kilo af in een week.

Fase 2: Cruise

Het is de bedoeling dat je op ideaal gewicht komt, maar hierna niet meer verder afvalt. In de cruise fase van het Dukan dieet eet je 1 dag alleen eiwitten en 1 dag groente. Je mag geen pasta, rijst, aardappelen en brood.

Je valt nu nog maar 1 kilo per week af. Je gaat door met deze fase tot je het ideale gewicht hebt bereikt.

Fase 3: Stabilisatie

Tel na hoeveel kilo je tot nu toe bent afgevallen. Dus tot je ideale gewicht. Doe dat maal 10 en zo lang duurt je stabilisatiefase. Je gaat langzamerhand meer eten en drinken. Kies een dag in de week, dat je enkel proteïnen eet. Zo behoud je het ideale gewicht zonder al te veel moeite.

Het Dukan dieet geeft je ruimte om in deze fase de lekkere gerechten weer te introduceren in je dagelijkse maaltijden. Je mag al weer wat aardappelen bij je gerechten.

Fase 4: Volharding

Nu behoud je het ideale gewicht. Het is de bedoeling, dat je ook na het dieet houdt aan de regels. Las 1 dag in de week in als Dukan dag. Je eet dan strikt volgens de eerste fase van het dieet.

Ook voeg je haverzemelen toe aan je dieet. Blijf voldoende water drinken en vooral in beweging. Je moet echt 20 minuten per dag blijven inspannen. Hierdoor blijf je netjes op gewicht, terwijl je weer normaal kunt eten en drinken. Deze laatste fase is een totaal nieuwe levensstijl. Als je er aan houdt zal je nooit meer aankomen.

Zo zie je dat dit niet zomaar een dieet is. Het is een manier van leven. Het begint als een dieet en leert je precies hoe je op gewicht kunt blijven. Kom je door omstandigheden toch aan, las je nog eens een aantal weken dieet in.

Afvallen is blijvend als je afvalt door middel van het Dukan dieet.

Plaats een reactie