Starten met het eiwitrijk dieet?

Overweeg je om te starten met het eiwitrijk dieet? Dan is dit artikel de beste gids voor starters. Er zijn diverse eiwitrijke eetschema’s samengesteld door diverse voedingsdeskundigen. Lees verder voor de verschillen en de voordelen van de verschillende diëten en kies wat voor jou het beste is.

Dukan dieet

Dit is vooral in de eerste twee fasen sterk gebaseerd op een eiwitrijk menu. Koolhydraten zijn verboden. Aardappelen, pasta en rijst moeten in de eerste fase en tweede fase van het dieet worden vermeden.

In 3 fasen val je op een gezond manier af. De eerste fase eet je eigenlijk alleen maar groente en eiwitrijke producten. In de tweede fase beperk je je tot 1 dag eiwitten. Je valt ruim 5 kilo af in de eerste week. Daarna val je ieder week nog eens 1 kilo af.

Dr. Frank dieet

Ook Dr. Frank heeft een eiwitrijk dieet samengesteld. Je kunt door dit dieet te volgen 1 kilo per week afvallen. Meld je aan bij de society van Dr. Frank en ontvang elke dag het dieet menu op je email.

Ook nu zijn koolhydraten verboden. Je moet je aan het dagmenu houden wil je op een gezonde manier afvallen. Eet dus echt alles. Ook na het behalen van je streefgewicht blijft Dr. Frank nog recepten toesturen, zodat je ook echt op gewicht kunt blijven.

Voordeel eiwitten

Het voordeel is dat eiwitten spieren aanmaken en het vet aanmaak in je lichaam stagneren. Spieren zijn vooral nodig om op kracht te kunnen blijven. Er worden in eerste instantie spieren aangemaakt om te kunnen trainen in de latere fases. Een ander voordeel is dat eiwitten het hongergevoel langer weghouden. Dit maakt het mogelijk om een dieet langer vol te houden.

Nadelen

De eerste week van het eiwitrijk dieet is het strengst. Veel eiwitten, maar zo weinig tot geen koolhydraten. Je kunt last hebben van afkickverschijnselen, als je gewend bent aan veel suikers. Dit gaat binnen enkele weken over. Je gaat jezelf als snel fit voelen. Het hongergevoel verdwijnt.

Je mag een eiwitrijk dieet maximaal 4 weken uitoefenen. Eiwitten hebben een nadelig effect op de nieren. Wanneer je constant eiwitten consumeert kunnen de nieren het niet meer zo goed afbreken. Zo heeft ook dit dieet net als ieder dieet zijn eigen voor- en nadelen. Als je goed uitkijkt, voldoende water drinkt, precies houdt aan de regels kan er niets mis gaan.

Voor een blijvend effect kan je eiwitten altijd in je dagelijkse eetschema toepassen. Las een keer in de week een proteïne dag in. Zo blijf je op gewicht zonder al te veel moeite.

Een eiwitrijk dieet kan weleens de oplossing zijn voor jouw probleem met je gewicht. Klik hier voor: eiwitdieet recepten of meer informatie over eiwitrijk voedsel.

Plaats een reactie