Stappenteller! Die moet u hebben!

Wat is een stappenteller of pedometer precies? Het is in de eerste plaats een enorm slim hulpmiddel, waarmee na te gaan is wat de afstand is die u aflegt. Elke stap wordt gemeten.

Bij veel verschillende activiteiten is de teller of pedometer te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan diverse sporten, shoppen maar ook bij activiteiten in en om het huis.

Draag de teller de hele dag bij u, zodat u precies weet hoeveel stappen u hebt gezet. Daardoor krijgt u vanzelf een goed beeld wat betreft uw dagelijkse beweging.

De apparaatjes zijn zo ontworpen dat ze geen belemmering voor u zijn. De kleine stappenteller draagt u bijvoorbeeld rond uw heup, of gewoon in uw tas. Deze vernuftige apparaatjes meten soms zelfs het verschil tussen een kleine of een grote stap. Alles wordt nauwkeurig bijgehouden en opgeslagen.

Hoe kan een teller eigenlijk tellen?

Veel mensen vragen zich af hoe een stappenteller eigenlijk de stappen kan meten. Veel modellen hebben een veer en deze beweegt mee met elke stap die genomen wordt.

De goedkoopste tellers meten alleen het aantal stappen die u zet. Duurdere modellen meten naast het aantal genomen stappen vaak ook nog eens de precieze afstand die u maakt.

Dit is meestal een nauwkeurige schatting. De ene mens zet namelijk iets grotere stappen dan de ander.

Waarom u een stappenteller zou kopen

Waarom draait u deze vraag niet gewoon om? Want waarom zult u geen stappenteller of pedometer kopen?

Voor iedereen zal dit meetinstrument een welkome aanvulling zijn. Want des te meer stappen u per dag zet, des te gezonder dit is. Met een dergelijk apparaat kunt u dus eigenlijk meten en toetsen of u daadwerkelijk gezond en voldoende beweegt.

Hoeveel stappen zetten is gezond?

Uiteraard geldt voor elk mens net weer een ander aantal. Maar over het algemeen genomen komt u pas aan voldoende dagelijkse beweging, wanneer u tienduizend stappen zet per dag of meer.

Maakt u tussen de achtduizend en negenduizend stappen per dag, dan voldoet dit ook. Het grootste risico op het krijgen van hart- en vaatziekten is dan in elk geval zienderogen verminderd. Maakt u minder dan achtduizend stappen per dag, dan moet u zich zorgen maken.

Plaats een reactie