Afslanken met het koolhydratendieet!

Als je wilt afslanken met het koolhydraten dieet, dan is het verstandig om dit artikel even door te lezen. Je vindt hier belangrijke feiten en tips.

Wat zijn koolhydraten?

De suikers en het zetmeel, dat in een voedingsmiddel zit zijn de koolhydraten. De functie van koolhydraten is dat ze ons lichaam voorzien van brandstof. Dit doen zij met behulp van het insuline hormoon. We hebben koolhydraten dus nodig.

Helaas houden we meestal geen rekening mee met de hoeveelheid koolhydraten die wij per dag consumeren. Wanneer je elke dag te veel koolhydraten consumeert, dan nodig is, went het lichaam hieraan.

Zie het als een soort verslaving aan suikers. De cellen in je bloed worden minder gehoorzaam aan insuline en kunnen de suikers niet meer volledig worden verbrandt. Alles wat overblijft wordt opgeslagen als VET. Het koolhydraten dieet zorgt er voor dat alles weer het oude wordt.

Het dieet

Laten we het hebben over het dieet. Wat mag en wat mag niet? Dieet klinkt altijd vervelend, maar dat geldt niet voor dit dieet. Je mag best eten en drinken. Zelfs in grote hoeveelheden. Zolang je precies weet wat je eet.

Door koolhydraatarme producten te kiezen, kan je een flink portie als maaltijd nemen. Meestal bestaat het koolhydraten dieet uit eiwitrijke maaltijden. Deze vervangen, brood, pasta, rijst en aardappels in een gerecht.

Kies dus voor maximaal 3 bruine boterhammen per dag. Dan mag je daarnaast onbeperkt mager vlees, kip, kalkoen en vis eten. Bij de groente moet je vooral letten op koolhydraat arme groenten.

Peulen, maïs en bonen bevatten erg veel koolhydraten. Kies voor maaltijden waar deze groente in beperkte mate in zitten, als je ze toch graag hebt. Champignons kan je eten zoveel je wilt. Maak een heerlijk champignon- kaas omelet.

Bevat 0 koolhydraten. Dan kan je bijvoorbeeld twee boterhammen nemen bij je ontbijt of lunch. Zo zie je dat je gewoon mag eten. Je kunt je gerechten zo lekker maken als je wilt, zolang je binnen de grenzen van het aantal dagelijkse koolhydraten zit. Voor een dame tussen 20 en 30 jaar is dat 220 tot 260 koolhydraten per dag.

Afvallen

Ook wanneer je koolhydraten gaat tellen val je net als bij calorieën tellen af. Je eet minder brood, pasta, rijst en aardappelen waar enorm veel calorieën in zitten. Beperk ook het consumeren van banaan en stop zeker met frisdranken en vruchtensappen.

Deze bevatten erg veel suikers. Je kunt beter water en groene thee drinken, deze stimuleren ook extra de stofwisseling. Je kunt met dit dieet in een maand tussen 5 tot 8 kilo afvallen. Heb je moeite met het tellen van koolhydraten tijdens de koolhydraten dieet, dan kan je ook het dieet van Dr. Frank proberen.

Meer lezen over afvallen, maar dan liever in het Duits? Dat kan op healthyhappy.de

Klik hier voor meer tips over koolhydraat arm eten!Klik hier..

2 gedachten over “Afslanken met het koolhydratendieet!”

 1. Beste Marijke,

  Graag, ontvang ik de voedingsschema’s
  zodat ik direct van start kan gaan.

  Ik kan het niet nog langer uitstellen. Ik lijk wel met de week aan te komen.

  Alvast, heel vriendelijk bedankt.

  Groetjes,

  Mr Richardson

  Beantwoorden

Plaats een reactie